Healing leaders

Heel de samenleving

Zeven interventies voor vitaal bestuur in de zorg!Bestel nu jouw boek!

Boek Heel de samenleving -Marieke van Voorn

Boek Heel de samenleving

€ 37,50

Op dit moment ligt het boek bij de drukker rond 23 november worden de bestelde boeken verstuurd.

Combi boeken Heel de samenleving en Heel de organisatie van Marieke van Voorn

Combideal boek Heel de samenleving & Heel de organisatie

€ 55,-

Kies voor de combideal en krijg € 7,50 korting. Rond 23 november worden de bestelde boeken samen verstuurd. 

Dit is een boek zoals je nog nooit gelezen hebt. Wees erop voorbereid uitgedaagd te worden om je denken, voelen en zijn op te rekken. Marieke combineert in een directe schrijfstijl ongedachte perspectieven. Haar boek gaat over heelheid, en is een heelheid in zichzelf. Directe praktijkervaringen worden vloeiend afgewisseld met diepe inzichten. Marieke reikt bestuurders aanknopingspunten aan, om te werken aan heelheid. Van zichzelf, hun organisaties en uiteindelijk de samenleving waarin en waarvoor ze werken. 

Hartger Wassink

Governance consultant en auteur

Dit boek geeft inzicht in de essentie van leiderschap in brede context en hoe deze essentie vele lijnen heeft met de essentie van leven. Marieke weet op inspirerende en heldere wijze grote thema’s van leiderschap en leven te beschrijven en neemt je mee langs de wegen van moed, wijsheid en liefde, maar ook langs de wegen van schaamte, schuld en trauma. De persoonlijke interviews met leiders uit verschillende maatschappelijke domeinen geven deze thema’s ook nog eens een gezicht. Bovenal is dit een boek van hoop; leiderschap kan écht het verschil maken en bijdragen aan een meer liefdevolle en compassievolle samenleving. Noblesse oblige. 

Barbara Doeleman-van Veldhoven

Oprichter en directeur BFC Compassionate Care & Mindful Medicine.

Dit boek ademt menskracht. En dat is hard nodig in een samenleving die haar ware opgave lijkt te zijn kwijtgeraakt. In samenspel met vele, aansprekende voorbeelden, biedt Marieke een handreiking voor het aanboren van de helende kracht in jezelf, die nodig is om in de wereld om je heen het verschil te maken. Om de systemen waarin we zijn vastgedraaid te doorbreken, ruimte te vinden voor fundamentele vernieuwing en het ongewisse pad van transitie te betreden. Heel de samenleving leest daarmee als een aanmoediging. Als een oproep om je niet te laten afschrikken door de taaiheid van de vraagstukken, de starheid van de systemen of obstakels in jezelf, maar om onverschrokken op weg te gaan en te koersen op de wijsheid van je hart. 

Judith Botman

Organisatieadviseur, trainer en coach, oprichter van The Courage Initiative

Marieke heb ik leren kennen als een vrouw met een missie. En wat voor missie? Haar hart ligt bij het helen van de pijn van mensen in organisaties en in onze samenleving. In haar nieuwe hoopvolle boek brengt zij vele inspirerende leiders in beeld. Ze laat zien waar de pijn in de samenleving en de bestaande structuren zit, maar ook waar de uitwegen en verlossingen te vinden zijn binnen de complexiteit waarin we gevangen zijn geraakt. Een boek wat je niet in een keer uitleest, maar waarbij je thema voor thema de wijze woorden op je kunt laten inwerken én je kunt bezinnen over hoe je zelf wilt en kunt bijdragen aan een mooiere samenleving. 

Hilde Bolt

Oprichter Body Oriented Learning Academy en auteur

Schrijven over een quasi onontgonnen terrein is niet evident. Het is aftasten, woorden zoeken voor fenomenen waar nog geen woorden voor zijn, risico lopen als auteur. Toch slaagt Marieke erin om het pad verder te effenen voor mensen die echt aan de slag willen gaan met organisaties. Rekening houdende met de maatschappelijke uitdagingen die er zijn en waar sommige 'leiders' hun ogen van afwenden. Wat bemoedigend is aan het boek van Marieke is dat ze op zoek ging naar leiders - die ze terecht helende leiders heeft gedoopt - die dit pad al bewandelen. Daardoor smelten belemmerende argumenten als "te idealistisch, naïef, zal toch niet lukken, ..." als sneeuw voor de zon. En misschien zit daar wel de grootste voldoening voor een auteur die durft pionieren. Bedankt voor je moed, Marieke. Bedankt om de spots te zetten op mensen die op het terrein het verschil maken en daar de nodige concepten en beschouwingen aan toe te voegen. 

Philippe Bailleur

Ervaren gids voor organisatievernieuwing en auteur

Healing Leaders KvK 32120438