Foto boek shiny vierkant

Boek 'Heel de samenleving'

Zeven interventies voor vitaal bestuur in de zorg

Op 23 november 2023 deel ik de eerste boeken uit tijdens de mini-conferentie Helend leiderschap in de samenleving.

Ben jij een pionierende bestuurder of transformatieve leider van veranderingen in het maatschappelijke veld? Wil je graag jouw krachten en kanalen bundelen met andere bestuurders en pioniers? Schrijf je dan in voor deze mini-conferentie.

Kun je niet aanwezig zijn op de miniconferentie, maar wil je wel alvast het boek bestellen, plaats dan alvast een pre-order. 

Marieke van Voorn

Over de schrijver Marieke van Voorn

Marieke van Voorn (1970) is opgeleid tot organisatiesocioloog en systemisch veranderkundige. Ze begeleidt als organisatiecoach veranderprocessen in co-creatie met leiders in maatschappelijke organisaties die de ambitie hebben om op een constructieve en bewuste manier de energie en veerkracht van hun organisatie te bevorderen.

“De zorg heeft geen tijd om ziek te zijn,
daarvoor is ze te belangrijk”

Geïnspireerd? Bestel het boek 'Heel de samenleving'!

Reviews from readers

Hartger Wassink

Governance consultant en auteur

Dit is een boek zoals je nog nooit gelezen hebt. Wees erop voorbereid uitgedaagd te worden om je denken, voelen en zijn op te rekken. Marieke combineert in een directe schrijfstijl ongedachte perspectieven. Haar boek gaat over heelheid, en is een heelheid in zichzelf. Directe praktijkervaringen worden vloeiend afgewisseld met diepe inzichten. Marieke reikt bestuurders aanknopingspunten aan, om te werken aan heelheid. Van zichzelf, hun organisaties en uiteindelijk de samenleving waarin en waarvoor ze werken. 

Barbara Doeleman-van Veldhoven

Oprichter en directeur BFC Compassionate Care & Mindful Medicine.

Dit boek geeft inzicht in de essentie van leiderschap in brede context en hoe deze essentie vele lijnen heeft met de essentie van leven. Marieke weet op inspirerende en heldere wijze grote thema’s van leiderschap en leven te beschrijven en neemt je mee langs de wegen van moed, wijsheid en liefde, maar ook langs de wegen van schaamte, schuld en trauma. De persoonlijke interviews met leiders uit verschillende maatschappelijke domeinen geven deze thema’s ook nog eens een gezicht. Bovenal is dit een boek van hoop; leiderschap kan écht het verschil maken en bijdragen aan een meer liefdevolle en compassievolle samenleving. Noblesse oblige. 

Judith Botman

Organisatieadviseur, trainer en coach, oprichter van The Courage Initiative

Dit boek ademt menskracht. En dat is hard nodig in een samenleving die haar ware opgave lijkt te zijn kwijtgeraakt. In samenspel met vele, aansprekende voorbeelden, biedt Marieke een handreiking voor het aanboren van de helende kracht in jezelf, die nodig is om in de wereld om je heen het verschil te maken. Om de systemen waarin we zijn vastgedraaid te doorbreken, ruimte te vinden voor fundamentele vernieuwing en het ongewisse pad van transitie te betreden. Heel de samenleving leest daarmee als een aanmoediging. Als een oproep om je niet te laten afschrikken door de taaiheid van de vraagstukken, de starheid van de systemen of obstakels in jezelf, maar om onverschrokken op weg te gaan en te koersen op de wijsheid van je hart. 

Healing leaders

I am Marieke van Voorn and I guide visionary leaders and cyclebreakers to transmute the establisment to co-create a healing and sustainable organization. 

Healing Leaders (2022) originates from Een Heldere Zaak that was founded in 2010.  

Are you interested in my newsletter?
Healing Leaders 

marieke@healingleaders.org

Healing Leaders is based in Amersfoort in the Netherlands.

Photo's: Pauli Puur

Disclaimer
Privacy statement

This website uses cookies. By using this website, you agree to the use of cookies.

Close